Deskundige psychosociale coaching voor adoptieouders in de Regio Rotterdam

Als adoptieouder loop je tegen unieke vraagstukken aan in de ontwikkeling van je kind. Dit vraagt om wederzijds begrip, een goede samenwerking en heldere communicatie tussen ouder en kind. Het kan voorkomen dat jij als geadopteerde en als adoptieouder zoekende bent in deze relatie en moeite hebt om elkaar te begrijpen. Door gesprekken en beproefde methodes help ik jullie inzichten te krijgen in je kind en kijk ik naar jullie rol als ouder.

Neem contact op

Toekomstige adoptieouders

Overwegen jullie om te gaan adopteren en zouden jullie graag wat adviezen willen over de voorbereiding op de komst van jullie kind(eren)? Ik heb niet de gouden antwoorden, maar ik kan wel met jullie meedenken en in gesprek gaan met jullie over wat belangrijk is om mee te nemen in de opvoeding. Wat is wenselijk om te doen in de benadering naar jullie kind, en wat juist niet? Ik maak het graag bespreekbaar.

Maak een afspraak

Aanbod voor adoptieouders

Vraag jij je af of en hoe jij je kind kan ondersteunen in de vraagstukken die hij/zij heeft rondom de adoptie? Ben je op zoek naar jouw rol als je kind zoekt naar zijn/haar familie? Twijfel je over het moment om het adoptiedossier met je kind te delen, of lopen jullie vast omdat bepaalde onderwerpen onbespreekbaar lijken? Voor al deze en andere vragen van adoptieouders kan men contact met mij opnemen.

Maak een afspraak

Wat kan ik jou als ouder bieden?

Door middel van gesprekken en onderbouwde methodiek probeer ik adoptieouders verder te helpen in hun bijzondere rol. Samen zoeken we naar de werkwijze die past bij jullie gezin. Dit kan betekenen dat we invulling geven aan vraagstukken van de adoptieouder, wensen van het kind of de communicatie tussen beide proberen te verbeteren. Elke individu is anders, daarom is mijn werkwijze altijd gericht op jullie behoeften en ideeën.

Meer weten?