Meer over mij, adoptiecoach in Regio Rotterdam

Ik ben Yeny Copier, 39 jaar. Toen ik bijna 4 jaar was ben ik samen met mijn zus geadopteerd vanuit Colombia (Medellin). Misschien ken je mij wel van de podcast La Vida die ik samen met mijn vriendin Desiree heb gemaakt. Hierin praat ik over mijn adoptie en hoe ik bepaalde dingen heb ervaren als kind en hoe ik nu met mijn adoptie omga. Tegenwoordig werk ik ook als coach voor mensen die geadopteerd zijn of adoptieouders die extra handvatten kunnen gebruiken.

Contact

Over Yeny Copier

Toen ik 20 jaar was heb ik mijn familie gevonden via het TV programma Spoorloos. Van mijn vader was al bekend dat hij niet meer leefde, maar na de zoektocht bleek ook mijn moeder (vermoedelijk) niet meer in leven te zijn. Althans, zij is verdwenen en inmiddels gaan we ervan uit dat zij niet meer leeft. Een hele moeilijke en verdrietige situatie. Hoe ga je om met zo’n verlies? Rouwen om iemand die je eigenlijk niet gekend hebt, maar gevoelsmatig is dit heel anders.

Meer informatie

Gevoelens delen

Omgaan met mijn adoptie toen ik jong was, omgaan met mijn gevoelens die soms sterk aanwezig waren, het rouwproces en familie op afstand. Dit zijn allemaal dingen waar ik mee te maken heb gehad en nog steeds mee moet dealen. Ik heb inmiddels geleerd dat adoptie een rode draad is in mijn leven en dat dit de ene keer meer aanwezig is dan de andere keer. Ik merk dat erover praten met andere geadopteerden fijn is voor mij. Het erkennen van gevoelens als leegte, nergens echt bij horen en een eeuwig rouwproces is voor mij belangrijk geweest.

Mijn werkervaring

Ik heb maatschappelijk werk en dienstverlening gestudeerd. Inmiddels heb ik ruim acht jaar ervaring als hulpverlener, met name als intensieve opvoedondersteuning, met relatiegesprekken en psychosociale hulpverlening in de regio Regio Rotterdam. Als hulpverlener heb ik veel methodisch gewerkt en had ik altijd veel ruimte om te werken met methodiek waar ik me prettig bij voelde. Hierbij valt te denken aan oplossingsgericht werken en systeemgericht werken. Zo begeleid ik mensen op een coachende manier om aansluitend bij de behoefte van de persoon de kwaliteiten te vergroten. Het is niet altijd nodig om terug te gaan naar het verleden voordat je aan je toekomst gaat werken. Soms is vooruit kijken juist passender. Dit is geheel afhankelijk van de hulpvraag die jij op dat moment hebt.